24 Temmuz 2014 Perşembe

DEMLİ MAKARNA

Demli Makarna

Eğer süzme suyunu çorba vs için değerlendirmiyorsanız, makarnayı süzerek attığınız su bir sürü vitamin ve minerali de beraberinde götürüyor demektir.

Bu yüzden, süzmeye gerek kalmayacak şekilde pişirilen makarnaları daha çok severim.

Bu tarifte sos yerine geçmek üzere salça ve kuru nane kullandım. Salça yerine domates kullanabilir, taze nane, fesleğen ya da hoşlandığınız başka otlardan yararlanabilirsiniz.

Damak zevkinize göre tavuk veya et bulyon eklemeniz de mümkün.

Gerekli malzeme: (Bizim aile biraz kalabalıktır. Bu yüzden bütün malzemelerin 2 katını kullanıyoruz.)
1 paket makarna (500 gr)
6 bardak su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
Makarna dışındaki tüm malzemeleri derince bir tencereye koyun ve kaynamasını bekleyin. Bu arada salçanın iyice dağılması için biraz karıştırmakta yarar var.

Karışım kaynamaya başladığında, makarnayı ilave edin. Teneceredekiler yeniden kaynamaya başladığında, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Taşmayı engellemek için, cam kapak yararlı olur. Taşmaya yakın, kapağı hafifçe aralarsanız sorun yaşamazsınız. Makarnanın birbirine yapışmasını engellemek için ara sıra karıştırın.

10 dakika içinde makarna suyu tamamen çekecektir. Gerekiyorsa biraz sıcak su ilave edebilir, ya da çok sulu kaldıysa biraz da kapağı açık olarak pişirebilirsiniz.

Pişirme tamamlandığında, ateşi söndürün, tencerenin kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Yanına yakışacak garnitürle birlikte sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Gurme Magazin


Hiç yorum yok:

Düşüncelerini Dile Getir

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates