Patates Köftesi
Gereken Malzeme:
6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
6 adet patates
3-4 çorba kaşığı un
1/2 kalıp peynir (200gr)
2 yumurta
Kimyon
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Diğer malzemeleri ilave edin ve harcı iyice yoğurun.
Un miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Eğer harca fazla un eklenmek istemezseniz, köftelere şekil verilirken ellerinizi sürekli ıslatmanız gerekir. Aksi halde harç elinize yapışır ve şekillendirmek zor olur. Un miktarını arttırırsanız, ellerinizi ıslatmaya gerek kalmaz.
Köfteleri, teflon tavada kızdırdığınız yağda kızartın.
Kızartılan köftelerin fazla yağını almak üzere, kağıt peçetelerin üzerine yerleştirin.
Sıcak olarak servis edin.
İsterseniz, patates köftesinin yanına yoğurtlu sarımsak sosu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Gurme Magazin
Hiç yorum yok: